Rask levering
Norsk nettbutikk
Trygg handel
Til kassen
Totalt: 0

Meny

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-
Rask levering | Norsk nettbutikk | Trygg handel

Her kommer noen veldig enkel oppskrift på hjemmelagde godbiter!

Skrevet av Dyr4640.no den november 1, 2020. Publisert i Nettmagasinet

Har du vurdert å lage godbitene dine selv?

Her kommer en veldig enkel oppskrift på hjemmelagde godbiter!

Oppskrift 1

Du trenger:

  • 400 gram kvernet kjøtt (valgfri protein; svin, kylling, lam, okse – eller blandet)
  • 1 eggRør egg og kjøtt sammen.

Slik gjør du:

  1. Ha deigen i silikonformer eller på bakepapir
  2. Stek i stekeovn på 150 grader i ca 30 minutter eller til den er lett gylden og fast/henger sammen.
  3. Når den er ferdig, snu kaken over på rist og avkjøl.
  4. Legg i poser – kan fryses.

Oppskrift 2

Du trenger:

  • 2 egg
  • 2 pakker kyllingkjøttdeig
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl potetmel
  • 1,5 dl vann

Slik gjør du:Miks alt sammen

  1. La det stå i 10 minutt
  2. Ha deigen i silikonformer
  3. Stek det i ovnen på 175 grader i 1 time
  4. Kan kuttes i mindre biter om ønskelig
  5. Hvis du ønsker tørre biter som passer fint å ha i lommene uten for mye søl – sett bitene tilbake i ovnen i 15 minutter (Ta dem ut av formen)

Oppskrift 3

Du trenger:

  • 1 egg
  • 3-4 spise skjeer med maisenna eller potetmel
  • 1 kg lever av storfe, gris eller sau
  • 2 store raspede gullerøtter

 

Slik gjør du:

  1. Kok lever i en time (lager du mer må du regne 1 time pr kg) 
  2. Når levra er kokt så har du den over i en foodprosessor, kvern den til fin grøt, og bland i 1 egg, raspa gullrøtter og potetmel/maisenna til det blir en tykk deig
  3. Deigen skal være så tykk at den ikke klebe seg på fingrene
  4. Ha deigen i silikonformer og stek på ca 100 grader i 1 time (Kan også stekes på bakepapir, da ruller du deigen ut så den er ca 1-1,5 cm tykk)
  5. Ta så ut godbitene av formen og ha dem på brett m/bakepapir, så setter du brettet inn i ovnen igjen og stiller temperaturen ned 70 grader og la de stå med luka litt åpen til bitene er tørre og harde. Har du varmluftsovn så bruk gjerne den funksjonen, da går tørkingen raskere. 

Lykke til med baksten!

Husk å hold dyrene unna matvarer som: sjokolade, rosiner og druer eller godteri/tyggis med xylitol-søtning – dette er giftig for de pelskledde.